17
jan

Design szék Gaudi szellemiségében

A LIGNE ROSET neves tervezőjéhez, Thibault Desombre nevéhez fűződő VIK szék egy, az 50-60-as éveket idéző, modern minimalista megjelenésű szék számos izgalmas felhanggal.

Ligne Roset - VIK szék

A favázas szék, a tökéletes egyensúly a kecses megjelenés és a biztos stabilitás tökéletes hármasa. Lágyan lekerekített, végletekig tiszta megjelenésével könnyedén alkalmazkodik bármilyen stílusú belső térhez, miközben vastag kárpitozása elsőre sugallja  kiemelkedő komfortérzetét és kényelmét.

Ligne Roset - VIK szék

Küllemét tekintve is változatos, a különféle enteriőr igényekhez igazodva, bükk és kőrisfa lábakkal, szövet és bőr kárpitozással, étkező- karfás- és bárszék formákban is létezik

A VIK  nem csupán vizuálisan de a valóságban is egy nagyon könnyű, mindössze 6,5 kg-os szék, így  egyrészt csekély súlyának, másrészt az opcionálisan választható, hátsó támláján elhelyezett kárpitos fogantyúnak köszönhetően is rendkívül könnyen mozgatható.

Stílusában a  skandináv stílusú szerénység találkozik az építészet kifinomult mértani lehetőségeivel,  amire a VIK gyönyörűen kiszerkesztett négy lába a bizonyíték.

A lábak átlósan elhelyezkedő négy hiperbolikus íve egy középponti metszéspontban keresztezi egymást, amiből  a lábak kecses ívű látványa  a vizuális élményt, míg maga a matematikai megoldás az azonnal megtapasztalható, kiemelkedő stabilitását adja.

A hiperbolikus geometria és a neo-gótikus építészeti konstrukció hatására született VIK azon túl, hogy egy gyönyörű design szék, egy csipetnyi építészet is Gaudi világhírű  architecturájának szellemiségében.

részletes info: LIGNE ROSET BUDAPEST

Ligne Roset - VIK szék

Ligne Roset - VIK szék

Ligne Roset - VIK szék

Ligne Roset - VIK szék

Ligne Roset - VIK szék

Ligne Roset - VIK szék

Ligne Roset - VIK szék