12
dec

Parketta és 3d falpanel a falon

Pár évvel ezelőtt egy régi kedves ügyfele  azzal kereste meg az EXACT HOME CORPORATION LTD  kollégáit , hogy külföldi oldalakon nem egyszer látott olyan megoldást, ahol a falak parkettával voltak burkolva és Ő is olyat szeretne a nappaliba. A 3D falpanelekkel foglalkozó cég természetesen ennek a felkérésnek sem mondott nemet, és nekilátott a feladatnak.

A falat ugyan úgy készítették elő, mint a lambériázásnál, a párnafákat szereltek a megfelelő helyekre, olyan formában,  hogy a parketta eltolva kerülhessen fel a falra,  mintha csak a padlón lenne.

Mivel egy beépített kandalló is került a falra, így annak a rögzítéséhez is biztosítani kellett a  megfelelő kialakítás lehetőségét, csak úgy, mint a kandallóhoz szükséges rejtett vezetékezés előkészítését is.  Amikor minden előkészület megvolt, kezdődhetett a parketta méretre vágása és rögzítése, amit ragasztóval és rejtett tűszegekkel oldottak meg.

Az ügyfél kérésére a falra szerelt parkettába kerültek beépítésre az alulról megvilágított MDF 3D falpanelek is, a panelek számára előre megtervezett és kihagyott helyekre.

részletes info 3D falpanelekről:  EXACT HOME CORPORATION LTD.