12
dec

Egy Alape mosdóklasszikus újra gondolása

Az Alape cég 44 évvel ezelőtt indította útjára az EW 3 mosdó modelljét. Azóta ez a forradalmi mosdó még mindig él és a fürdőszobai formavilág ikonjává vált. A kompakt, kerek formával és kifogástalan fehér zománcozással az EW 3 mosdó beépíthető formát kínált.

Ez volt az első iparilag előállított beépíthető mosdó, jövőbe mutató formájával, mely az önálló kerámia mosdók iránti igényt csökkentette, ezzel pedig forradalmi változást eredményezve a fürdőszobai építészetben.

Az EW 3 mosdó azóta is hihetetlenül népszerű és minden kis fürdőszoba tökéletes felszerelési tárgya lett. Az áttörés a 70-es években történt – a szokatlan kísérletezések, újító ötletek és kulturális felfedezések korában. Kölnben a szakmai világ megdöbbent a Verner Panton által alkotott Visiona II. futurisztikus stílusától, a vibráló és nagymértékben integrált térkialakításától.

A napi élet divatjának minden téren történő élvezete hozzájárult a „Super Seventies”, a szuper hetvenes évek jelenségének megformálásához. Ebben a megdöbbentő és kiszámíthatatlan időszakban az EW 3 modell megelőzte korát: a Bauhaus időszakához hasonlatos kort teremtett  purisztikus és geometrikus formavilágával valamint határozott kontúrjaival. Az EW 3 igazi különlegesség volt a 70-es évek fényes műanyag divatjában magas fokú funkcionalitásával, kiváló anyagminőségével, és professzionális zománcozásával.

alape EW 3 mosdó

Az EW 3 valami teljesen új volt, ami ráadásul foglyul ejtette az idő szellemét. Ami kiemelkedővé tette, hogy nemcsak az átmeneti trendeket jelenítette meg, hanem a magán és részben nyilvános felhasználás számára új fejlesztési irányokat is meghatározott. . A mosdó kör alakú külső formája, a vese alakú mosdótál a mosdóperemre elhelyezett egykaros csap használatát kívánta. A 90-es évekre több mint 25 modellt alkottak melyek a legkülönfélébb formákban és méretekben készültek. A mosdók az elfogadott európai standard, és az egyedi Alape színekben készültek, a lágy bézstől a telt piroson át egész a fénylő kék árnyaltig.

Néhány éven belül az Alape az egyik legértékesebb márkává fejlődött a piacon, és széles körben ismertté vált az építészek között. Az azt követő években az Alape cégnek sikerült innovatív és trend meghatározó termékekkel rendszeresen jelentkeznie a mosdófelhasználás minden területén, sőt, bizonyos mértékig a modern fürdőszobai bútoros mosdó is az Alape cégfejlesztése.

A moduláris, variálható fürdőszobai bútorkínálat új lehetőségeket teremt az egyedi mosdómegoldások tervezéséhez, ezzel együtt pedig a beépített megoldásokhoz. Neves design partnereivel, Busalt Design, Yorgo Lykouria és a  Sieger Design, több mint 100 mosdóformát fejlesztett ki számos beépítési lehetőséggel, aminek köszönhetően  termékeket sikeresen helyezte el a piacon. Az A˘ form termékekkel az Alape a legszélesebb termékválasztékot kínálja építészeknek és fogyasztóknak az iparágban, igazi alternatívát teremtve ezzel a korábban megszokott, hagyományos anyagoknak.

Az Alape sikerének a cég design ismeretein és azon képességén felül, hogy az építészet igényeivel hatékonyan foglalkozik, másik fontos tényezője tényezője az anyagmunkálás módjának igényessége, és a zománcozás technikájának mesteri szintje. Mindig is ez volt az Alape szakértelmének kulcsa, és ez a szaktudás ölt testet azokban az innovatív és páratlan termékekben, melyek olyan sajátos megoldásokban jelennek meg, mint például az élek találkozásának kis rádiusza, vagy a 3 mm vastag élek és nagy lapos felületek, melyek más anyagból nem valósíthatóak meg.

alape EW 3.2 mosdó

Az Alape sikerének harmadik tényezője a minőségi szaktudás a gyártásban. Tervezőkkel, építészekkel közösen az  olyan projekt-specifikus megoldásokat fejleszt, melyek a kívánt variálhatóságot és változtathatóságot  már a gyártás korai fázisában biztosítják. Ez ölt testet az egyedi termékek kínálatában, de ugyanazt a minőségi szintet garantálja, mint a sorozatban gyártott termékek esetében.

alape EW 3.2 mosdó

Az egyedi formai tudatosság, termék szakismeret és a magas minőség melletti elhivatottság teszi az Alape céget az egyik megkülönböztetett gyártóvá az építészek és valószínű, hogy a felhasználók körében is. A sikertörténet az EW 3 termékkel kezdődött és ennek klasszikus adaptációja a napjainkban útjára indított új modell, az EW 3.2 mely a modern gyártási technológiákat felhasználva egy újabb lépést tett a jövő innovatív termékeinek irányába.

részletes információ az Alape termékeiről: SVÁBBAU