11
dec

Az adventi koszorú története

Az ADVENT szó jelentése „eljövetel” ami a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, és annyit tesz: „az Úr eljövetele”. Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól , karácsonyig számított időszak.
A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig január 6-ig tart. Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.
 Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben,három lila és egy rózsaszínű, mivel a katolikus hagyományok szerint a lila a bűnbánat és a megtérés jelképe, míg a rózsaszín magát a közelgő ünnepet szimbolizálja.
Az ünnepek előtti nagy sürgés-forgásban bizony előfordul, hogy nem kerül időben az adventi koszorú a lakásba, de ha ezt elmulasztottuk volna, akkor sem kell kétségbe esnünk, még mindig válogathatunk a KIPP KOPP DESIGN természetes alapanyagokból készült, csodaszép ódon hangulatú darabjai közül.
 adventi koszorú

adventi koszorú

adventi koszorú

adventi koszorú

adventi koszorú

adventi koszorú