07
dec

Francia design kanapé japán zen stílusban

A LIGNE ROSET, Christian Werner tervezett  Prado kanapéja, egy olyan szabadon konfigurálható kanapé, ami folyamatosan képes alkalmazkodni  pillanatnyi hangulatunkhoz, és aktuális igényeinkhez.

A kanapé egy letisztult megjelenésű egyszerű padot idéz tetszés szerint variálható és mobilizálható méretes hátpárnákkal, illetve további komfort fokozó henger- és kisebb hasábpárnákkal.

A súlyozott párnák érdekessége, hogy egyszerre működnek a kanapén mozgatható háttámlaként, de akár önállóan a padlóra helyezve is használhatók egy barátságos, kuckós ülősarok kialakításához.

Szemből a párnák szabályos téglalap alakúak, oldalról rápillantva azonban rögtön látszik hátrafelé elnyújtott különleges ergonomikus designjuk. Speciális formájuknak és belső kialakításuknak köszönhetően nem deformálódnak, stabil támaszt nyújtanak, talpazatuk csúszásmentes  felülete pedig megakadályozza, hogy elmozduljanak az épp aktuálisan kijelölt helyükről.

A kétféle hosszúságban létező mélyen fekvő PRADO feketére lakkozott lineáris acéltalpakon nyugszik, ennek köszönhetően pedig mind formájában, mind semleges színeiben nyugodt, határozottan keleties, zen hangulatot áraszt.

Ülőfelületének párnái átfordíthatók ami azt jelenti, hogy a kanapén akár kényelmes alkalmi ágyként is funkcionálhat.

prado-1

img_3040

cr1000x1000screen-shot-2014-05-18-at-5_2210

további részletes információ: LIGNE ROSET