27
okt

Lila színek a Farrow & Ball festék kínálatából

A színek alapvető fontosságú szerepet töltenek be életünkben, hiszen közvetlen hatással vannak hangulatunkra, közérzetünkre. Amellett, hogy annak trend- és vannak évszakokhoz köthető színek,  minden embernek van egy, vagy akár több kedvenc színe is. Ezek érzékelését azonban számos körülmény befolyásolja: másképp látjuk a színeket napsütésben, másképp mesterséges megvilágításban, és megint másképp a különböző más színek környezetében.

A lila, (és árnyalatai) talán a legtitokzatosabb, és legmisztikusabb szín, ami ráadásul nem egyetlen konkrét-, hanem a vörös és a kék színek keveredésének meglehetősen tágas tartományát jelöli. Fényes felületként modern, matt megjelenésben ódon hangulatot áraszt. Legszebben talán a fehér és elefántcsont színekkel mutat, amik valami egészen különleges és utánozhatatlan módon emeli ki mélységét, és eleganciáját.

A FARROW & BALL festékei közt jó néhány lila árnyalattal találkozni az ősz kedvelt padlizsán és füge színeiben, a legsötétebbektől, a legvilágosabb, szinte már rózsaszínbe forduló árnyalatokig…

FARROW & BALL festék színek

A BRINJAL, nevét a padlizsán fényes, mély,  lilásfekete színéről kapta, amivel az enteriőrben egy igen kifinomult, elegáns és nemes hatást érhetünk el. Sötét telt színe teliben festve fülledt hatást kelthet, viszont ha csak egyetlen falon, vagy egy egy bútordarabon alkalmazzuk, akkor a többi fal semleges színe egy kisebb szobában is ragyogóan kiemeli mély tüzű szépségét.

FARROW & BALL Brinjal festék színek

FARROW & BALL Brinjal festék színek

FARROW & BALL Brinjal festék színek

A PELT hamvas lilájában a kék színek vannak túlsúlyban, ezért hatása nyugodtabb, decensebb,  kevés fény mellett például este, szinte már feketének hat.  Világos színekkel kombinálva az eleganciát és luxust-,  zölddel a természetet jeleníti meg.

FARROW & BALL Pelt festék színek

FARROW & BALL Pelt festék színek

FARROW & BALL Pelt festék színek

A PEIGNOIR  szofisztikált szürkés rózsaszín  árnyalata romantikus érzelmeket ébreszt, és bármilyen furcsán hangzik, de ez az legpuhább rózsaszín árnyalat képes a romantikus és modern enteriőröknek egyaránt tökéletes háttéralapot biztosítani. Különösen szépen mutat meleg szürkék, és mély padlizsánok társaságában.

FARROW & BALL Peignioir festék színek

FARROW & BALL Peignioir festék színek

FARROW & BALL Peignioir festék színek

A CINDER ROSE a legkisebb arányban tartalmaz sárga pigmenteket, így ez az szín sokkal inkább szolidabb, és kifinomultabb, mint a jellemzőn barbi rózsaszín árnyalatok nagy többsége, így megfelelő színekkel társítva képes kilépni a női hálószobák világából, és megtalálni helyét a modern stílusú enteriőrökben is.

FARROW & BALL CindernRose festék színek

FARROW & BALL CindernRose festék színek

FARROW & BALL festék színek