02
okt

Burkolat trendek – Cersaie újdonságok 2016

Alig két hete ért véget Bolognában az idei CERSAIE, a világ legnagyobb fürdőszoba és burkolat vására, és mint  mindig, idén is nagy várakozással tekintetünk a jövő évi trendeket felvonultató biennále újdonságai elé.

A burkolatok tekintetében négy erőteljesen meghatározó dologgal találkoztunk: a márvány hatás, a magasfényű-, illetve az ezidáig is nagy sikernek örvendett fémes felületek dominanciája, valamint az évek óta tartó neutrális színektől való fokozatos eltávolodás. Ez utóbbi színesedés pedig még inkább jellemző volt a CERSAIE szaniter újdonságainak kínálatában.

A burkolat design fokozatos elmozdulása az eddigi letisztult minimalista formától, valamint a finom coloritás egy ideje már sejtetni engedte a közelgő változást, és úgy tűnik ez az irányváltás a mostani Cersaie-ra körvonalazódott igazán ki. Szinte nem is láttunk standot, ahol ne jelentek volna meg a különféle természetes márványoknak és mészköveknek a legváltozatosabb porcelán variánsai, a gyártók kreativitásától függőn, elképesztőn széles  méret, forma, dimenzió választékban.

A gyönyörű fényes márvány és mészkő hatás olyan tökélyre fejlődött, hogy laikus szemmel szinte eldönthetetlenné vált melyek a valódi kő és melyek a mesterséges burkolatok.

fémhatású burkolatok új formái már több helyen  is az irizáló olvasztott fémek szertefolyó dinamikus mozgását, míg más gyártóknál  az évek óta kedvelt matt rozsdás hatást idézték, még kifinomultabb, még élethűbb formákban.

Sok kiállítónál találkoztunk még a tégla és a fa számos variációban megjelenő porcelán imitációival, ami azt mutatta, ez a két forma továbbra is trend közelben van, csak úgy, mint a patchwork jellegű, cementlap hatású burkolatok.

Ami viszont új vonalként becsatlakozott  az “olyan, mintha” sorba, azok a textil hatású burkolatok voltak, padlón, falon, szőnyegként és tapétaként egyaránt.

ABK

ABK

Aparici

Aparici

DeCastelli

DeCastelli

Fiandre

Fiandre

Aparici

Aparici

Keraben

Keraben

ABK

ABK

La Fabbrica

La Fabbrica

Dom

Dom

Ape

Ape

codicer

Codicer

ecoceraqmic

Ecoceramic

Fiandre

Fiandre

Studio Lenid

Studio Lenid

Ceramica Bardelli

Ceramica Bardelli

Onix

Onix

Mainzu

Mainzu

Fioranese

Fioranese

Florim

Florim

Glamora

Glamora

Mirage

Mirage

Panaria

Panaria

Panaria

Panaria

Settecento

Settecento