09
máj

A Távol-Kelet végtelen nyugalma egy különleges textil kollekción

Az ALHAMBRA mindig is klasszikus szépségű, különlegesen nemes megjelenésű textiljeiről volt híres. Újdonsága az ADIRE, a Távol-Kelet nyugalmát és egyensúlyát szimbolizálja, melyet az ősi Japán egy kézi festésű technikája, a Shibori ihletett.

Alhambra-Adire-4

Ennek a különleges technikának a lényege a kiszámíthatatlanságban rejlik, ami ez esetben a minták “alig körvonalazottságában” nyilvánul meg, így teremtve esélyt minden egyes darab egyediségének.

Alhambra-Adire-3

A keleti mesterek ősidők óta úgy gondolják, hogy ezek a lágy, véletlenszerűséggel  alakított sejtelmes motívumok, a kifinomultságjegyében betekintést engednek világegyetem titokzatos végtelenjébe.

Alhambra-Adire-1

Az ADIRE-al az Alhambra, a Shibori  lényegét és szépségét  ragadva meg újraértelmezte ezt az ősi  textil technikát  és létrehozta az ombre jellegű digitális nyomatok hihetetlen szépségű, misztikus gyűjteményét. Elkapta és megörökítette a végtelen nyugalom egy szenzációsan hömpölygő érzését, ezáltal sugárzva egyfajta utánozhatatlanul harmonikus eleganciát, és véget nem érő nyugalmat a környezetre.

Alhambra-Adire-6

A kollekciót jellemző színpaletta modern, semleges alapszínei a  karamell, a tejcsokoládé, jeges kávé és a sejtelmes lilás-szürke, egytől egyik finom aláfestései ennek különleges, már-már meditatív hangulatnak, melynek lágyan ölelő puhaságát az akvamarin, rózsakvarc és halvány lila árnyalok teszik páratlanul tökéletessé…

Alhambra-Adire-7

Alhambra-Adire-2

Alhambra-Adire-5

info: THE SHOWROOM