10
feb

Caracalla Design Days 2016

LIGNE ROSET – egy döntés, amit a szenvedély diktált… Minden 1860-ban kezdődött, amikor Antoine Roset fiával megalapította asztalos üzemét a franciaországi Montagnieu -ben, ahol kezdetben sétapálcák, esernyők és székvázak készítésével foglalkoztak.

1950-ben a háború utáni újjáépítés idején Antoine unokája az új lehetőségek fényében profilt váltott és a cég – mely ekkor már 50 embert foglalkoztatott – bútorok gyártására kötött szerződéseket. Asztalokat, székeket és ágyakat készítettek különböző közintézmények iskolák, kollégiumok, kórházak számára. Ezek a megrendelések jellemezték a cég növekedési időszakának intenzív kezdetét egészen 1960-ig, amikor is Jean Roset úgy döntött, cégét bevezeti a lakossági piacra is.

PUMPKIN

Ekkor kezdtek el belsőépítészekkel és tervezőkkel dolgozni, ami a 70-es évek elején egy újabb mérföldkőhöz vezetet a cég történetében: megszületett a Ligne Roset márka.

Megnyíltak az első Ligne Roset üzletek és bemutatták a mind máig hatalmas sikereknek örvendő, kanapé ikont, a Michel Ducaroy által tervezett Togo-t.

TOGO Togo

Alapvető értéke, hogy csak és kizárólag a legizgalmasabb és legtehetségesebb tervezőkkel dolgozik, akik közt olyan díjnyertes designerekkel is találkozni, mint  Didier Gomez, Pascal Mourgue, Peter Maly vagy a Bouroullec testvérek, akik nevéhez számos  Red Dot “best of the best” és Via díj fűződik.

ITISY

Továbbra is kutatja a design újabb és újabb formáit, mindezt pedig olyan neves designerekkel együttműködve, akik széles kulturális spektrumú hátteret adnak a megújulás számára.

PARANOID

A Ligne Roset filozófiája, és értékrendje maximálisan egybecseng a Caracalla Design Days szellemiségével, így nem véletlen, hogy az idei 2016-os kiállításon, már a francia design cég bútorai is képviseltetik magukat.

Azok a pihenőbútorok, amik formavilágukkal, és víztaszító anyagaikkal épp oly  tökéletesen illeszkednek prémium kategóriás otthoni és közületi spa & wellness terek, mint a különleges kialakítású, magas igényeket képviselő fürdőszobák tereihez.

PUMPKIN

LIGNE ROSET