10
feb

Caracalla Design Days 2016

DORNBRACHT, ALAPE – azért szép, mert arányos…  Az egy tulajdonosi körbe tartozó  német csaptelep, és acélmosdó brand, a Dornbrach és az Alape, a prémium és luxus kategória világszerte elismert európai gyártója.

17_Dornbracht_CL.1

Ha egy kicsit a forma oldaláról szeretnénk  megközelíteni, akkor az azonnal látható, hogy a Dornbrachtnak nagyon karakteres, ugyanakkor leegyszerűsített, letisztult formavilága van. A Dornbracht csaptelepeknek a megjelenése  semmivel össze nem téveszthető, nem véletlen hogy a német gyár a minimalista csaptelep design éllovasa.

SB.SR650_142

Ez nem csak mai termékeire, hanem az évtizedekkel ezelőtt tervezett darabjaira is érvényes, amik azóta is etalonjai, és  meghatározói a mai minimalista csaptelepek formavilágának. Ilyen például az Edition 2000, ami a világ első design csaptelepe és ami a frankfurti vásáron, 1965-ben a világ első design díjas csaptelepe lett.

clip_image001Edition 2000

Ez egy új utat nyitó, hatalmas formai váltás volt az 1 ben alapított Dornbracht életében, amit már akkor! a Sieger családdal közösen lépett meg. Azzal Sieger famíliával, akinek ma már az új generációja tervezi a Dornbracht legendás csaptelepeit.

Hasonló történeti karriert futott be a másik etalonjuk, a Madison, ami formailag teljességgel kilóg a Dornbracht kínálatából, és mégis, több mint 30 éve ott van a portfólióban. Mi több, a jelenlegi üveg és beton minimalista irányzatoknál pontosan ez a forma az, ami képes megtörni a minimalista sokadalmat, és egy kis, lágyságot, másságot, különbséget visz ebbe a világba.

114-4763237Madison

Amikor Dornbracht Group másik tagját, Alape-t kell definiálni, azt mondhatjuk az Alape ott kezdődik, ahol a kerámia véget ér. Hiszen pontosan azok az Alape – és az acél – előnyei, amit a kerámia már nem tud.

EB.ST700H.R_107

Supernova Bachelor_228

Ezek a nagyon nagy felületek, a rendkívül pontos méretek, az elképesztőn karakteres vonalak, a nagyon kicsi rádiuszok, a leheletvékony slim formák, az alig súlya, és az a minden felülíró lehetőség: akár egyetlen egy darabot is lehet belőle gyártani.

FB.SR650_034

Dornbract Deque Caracalla Design Days – 2015

A Caracalla Design Days-en  2015-ös Alape és Dornbracht újdonságok kerülnek bemutatásra. A félig beépített abszolút szögletes mosdó a 2Step, aminek neve a mosdó lépcsős kialakítására utal. Egy un. csappad került kialkításra a mosdóban, ami a mosdó tetejétől párcentiméterrel lejjebb süllyesztve helyezkedik el, így még az ott terjeszkedő kevés víz se tud kifolyni a mosdóból, és szétfolyni a mosdó körül.

FB.ST600H_034

Ez, amellett, hogy roppant hasznos és funkcionális, egyben egy nagyon szép megoldás is, olyan 1 mm-es élekkel és teljes szögekkel, melyek kifejezetten az acél előnyeit jelenítik meg. A másik, egy üveglapba beépített szintén minimalista szögletes mosdó, ami az üveg és az acél tökéletes összedolgozását,  összecsiszolását mutatja meg. A Dornbracht CL1 csaptelep termékcsaládja egy lenyűgöző széria, mely kiegyensúlyozottan vegyíti az egyenes vonalakat és lágy íveket, miközben finom eleganciával tör a felfelé a magasba.

09_Dornbracht_CL.1

A sima kezelőgombos típus mellett létezik egy izgalmasan mintázott variáns is, mely  érzékeinket kiélesítve, egyszerre nyújt különleges, és nemesen elegáns megjelenést a fürdőszobában.

06_Dornbracht_CL.1

05_Dornbracht_CL.1

A Dornbracht és az Alape legnagyobb értéke,  három szóval foglalható össze, arányosság, precizitás, funkció – amiről a Caracalla Design Days-en minden látogató személyesen győződhet meg.