22
máj

Ragasztás nélküli, mobilizálható gres kerti burkolat

mirage-20-mm-evo2Mirage

Mit szólna, ha kerti burkolat tavasszal önállóan letehetné, majd ha megunja, mert mondjuk épp annak a helyére támad ültetni kedve, akkor bármikor fel is vehettné, és más helyre tehetné?

03_KÉP_MARCA_CORONA_work_grey_outdoor_93002Marca Corona

Vagy ha nem biztos benne, hová is szeretné a járdát… Vagy a medencét a burkolattal azonos szegéllyel és túlfolyóvályúval  tenné tökéletesen harmonikussá? Netán a teraszt kellene újraburkolni a lehető legegyszerűbb és legokosabb módon? Most már ez sem jelent problémát, ugyanis idén már nem egy gyártó  gyártó kínálatában fellelhetőek azok a speciális,  ellenálló,  2 cm vastag, térkő jellegű greslapok, melyekkel mindez gond nélkül megvalósítható.

kattints a nagy képekért:

Ez az intelligens kerti burkolat alternatíva az úgynevezett szabadon lerakható  gres burkolat, amivel a régi  burkolati rétegrend helyén  lehet gyorsan és egyszerűen létrehozni új burkolatot, illetve lehet a kertben kialakítani járdát, tipegőket, pihenőhelyeket. Ha pedig még  elegendő beépítési magasság is van,  akkor még az is előfordulhat, hogy régi burkolólapok fáradságos, költséges és időigényes eltávolítására sincs ezután szükség.

A 20 mm greslapok előnye, hogy akár csak a hagyományos térkövek, ragasztás nélkül, kavicságyazatba vagy homokágyazatba is rakhatók, burkolhatók szárazon, vagy  vagy emelt, vezetékeket rejtő álpadló rendszerben.

bluestone2-pavimento-gres-estero-grey-01Armonie by Arte Casa

cortex-pavimento-gres-estero-nocciola-01Armonie by Arte Casa

quarzstone-pavimento-gres-estero-cenere-01Armonie by Arte Casa

Novabell_tribeca_Muffin60x60_20mm_inserimento (1)Novabell

Talajhoz rögzítésük nem szükséges, így könnyen s gyorsan telepíthető,  szükség esetén elbontható, áthelyezhető.

A térkő jellegű gres kerti burkolat speciális elemei alkalmasak medencék környezetébe,  lépcsők fellépőjére, melyekkel kiválthatók a medence körüli burkolattól eltérő anyagú és színű túlfolyó vályúk, vagy akár a klasszikus tömör fa lépcsőlapok.

kattints a nagy képekért:

iris_tiles_gres_6_popupGraniti Fiandre

kattints a nagy képekért:

A speciális Rosa Gres medence elemek különlegessége, hogy a a túlfolyó vályút fedő rács egy rugalmas illesztésnek köszönhetően hajlítható, így a kerámia rács a maga nemében egyedül álló módon tökéletesen követi az íves medence formákat.

11312e294a8b0af73fe7aad40b72c897Rosa Gres

kattints a nagy képekért:

Atlas-Concorde_Lastra20mm_02Atlas Concorde

miragMirage

fiandre 3Graniti Fiandre

Discover_White 60x60_20MM_900Panaria

Panaria MemoryMood esterno Hazel strutt_900Panaria

infók:  Marca Corona, Novabell – VS FÜRDŐSZOBA SZALON;  Mirage, Atlas Concorde – GOLDENGRES-DADO; Rosa Gres – DUOFLEXPOOL;  Armonie by Arte Casa, Graniti Fiandre, Panaria – CARACALLA FÜRDŐSZOBA STÚDIÓ