29
jan

A legszebb medence típus

A feszített víztükrű, végtelenített medencék a legesztétikusabb kialakítású medencék közé tartoznak.

végtelenített medence

Ennél a típusnál a medence teljes – néha részleges – kerületén történik a használt víz elvezetése a medence köré épített elfolyó vályún keresztül.

végtelenített medence

Ebben az esetben a vízszint a medence peremmagasságával esik egybe, így nincs hullámzás, a vízfelszín mindig sima marad.  A széles medencevályúban történő vízelvezetés érezhetően hatékonyabb vízcserét biztosít a süllyesztett kialakítású medencékkel szemben.

végtelenített medence

Nincs folyton koszolódó medenceperem, nem alakul ki vízvonal a portól, napozószerektől, viszont azzal is tisztában kell lenni, feszített víztükör esetén a medence helyigénye 30-40%-al megnövekszik.

végtelenített medence

Ez az élmény azonban még tovább fokozható a feszített víztükrű medencék – és egyben az összes medence típus – legszebb formájával, a végtelenített medencével.

végtelenített medence

Ez a feszített  víztükrű medencék domboldalon, vagy meredek lejtőn épülő változata, amikor is a medence horizontra nyíló oldala különleges kialakításának köszönhetőn, páratlan esztétikai élményt nyújtva, lebegni látszik a táj felett,  a víztükör  látványosan egybefolyik a horizonttal, miközben a víz folyamatos csobogással, morajlással bukik át a medenceperemen.

oceanside-glass-tile-san-diego-dream-pools-picture-gallery-special-pool-and-spa-27582

 

 

végtelenített medence

Így érthető, hogy ebben az  esetben különösen fontos a legszebb és legprecízebb perem kialakítás, hisz az esztétikán túl ebben a tökéletes műszaki megoldásban és  kivitelezésben rejlik a medence értéke és használhatósága.

végtelenített medence

A végtelenített medencék peremkialakítására a mellett, hogy rendkívül exkluzív, műszakilag is a legtökéletesebb megoldás az üvegmozaik.

végtelenített medence

Mindegy, hogy a medence szélén, vagy egy benne kiépített masszázsmedence peremén át bukik a víz alá, az üvegmozaikkal bármilyen, akár őrülten extrém forma is tökéletesen burkolható, ami záloga a hosszútávú tökéletes működésének és a legszebb  esztétikai megjelenésének.

végtelenített medence

végtelenített medence

Caesar-Augustus-Hotel-Italy

info:  DUOCOLOR