15
dec

Wellness télen a szabadban

 

Télen sokunkra van pszichésen is rossz hatással az időjárás, a hideg, a kevés napsütés, a rövidebb nappalok. Nem hiába szeretünk télen wellness hétvégéken kényeztetni magunkat, vagy meglátogatni egy gyógyfürdőt. Miért ne tehetnénk meg ugyanezt otthon, szűk baráti vagy családi körben.

A meleg vízben kényeztetni átfagyott csontjainkat,  élvezni a pillanatot felejthetetlen élményt nyújt – vagyis egy hidroterápiás masszázsmedence  télen is élmény, testnek és léleknek egyaránt.

A pezsgőfürdős medencében a masszázst a meleg víz és a levegő keverékéből álló vízsugár végzi. Az erőteljes vízsugár ellazítja a megfeszült izmokat és serkenti az endorfin termelést, a test természetes nyugtatója és fájdalom-csillapítóját.

A meleg vízben történő ellazulással csökkenthető a stressz, oldható az izmok merevsége, és a krónikus fájdalmak.
Az alvás is pihentetőbbé válik, hiszen  idegrendszerünk is megnyugszik.

Amikor egy-egy ilyen spa medence megjelenik szemünk előtt, legtöbben az oldalán fa utánzatú műanyaggal burkolt medencékre gondolunk. Ez azonban ma már közel sem általános. Léteznek földbe süllyesztett és földfelszínre telepített különböző mértani formájú változatok, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább tetsző küllemű medencét.

Azt azonban már kevesebben tudják, hogy ezek a medencék a megszokottaktól eltérő módon, akár természetes kővel is burkolhatók, mégpedig oly módon, hogy a leheletvékony kő az medence íveit, hajlatait pontosan követve öleli körbe azt. Ez a természetes, HAJLÍTHATÓ PALABURKOLAT bel-és kültéren egyaránt egyaránt tökéletes megoldás a spa medencék  időtálló és látványosan elegáns burkolására.

A burkolat ellenáll a kinti hidegnek, a hőmérséklet ingadozásnak, a víznek, és a medence vegyszereknek. Mindezeket végig gondolva, már nem is olyan nehéz elképzelni ahogyan a sűrű hóesésben a gőzölgő medencében élvezzük a masszázs jótékony hatását.

hajlítható palakő burkolat info: SLATE DESIGN