25
jan

Ringatózó buborék babaágy

Lana Agiyan

jó

Légies szappanbuborékok, és pihe-puha bárányfelhők ihlették a fiatal gyerekbútor designer LANA AGIYAN-t, a csodálatos finoman, körkörösen ringatózó,  áttetsző babaágy, a BUBBLE BABY BED  megtervezésekor. Ha képesek vagyunk túllépni a szemnek elsőre túlságosan sterilnek tűnő, futurisztikus esztétikán, könnyen rájövünk a Bubble ágy -amellett, hogy igen is szép –  egyedülálló módon páratlan érzésekkel képes kényeztetni a babát. Először is, a formabontó gömb alakú alapja,  olyan könnyedén, óvatosan, és  zökkenések nélkül mozgatja, altatja a picit,  mintha ő még mindig az anyaméh hullámzó biztosságában ringatózna.1

Kiképzése és súlypontja folytán, akár egy “keljfeljancsi” mikor mozgása megszűnik, egyre csillapodó ringással mindig visszatér függőleges helyzetébe,  így biztosítva a nyugalmat és az ideális helyzetet az alváshoz. Amikor nézelődik a baba,  a víztiszta akril héjon át mindent érzékel és lát, anélkül, hogy érdeklődése bármilyen akadályba ütközne. Nincsenek rácsok, melyek  testi épségét veszélyeztetnék, ezért nem szükségesek a fejvédő párnák sem, melyek viszont, tekintetét korlátozzák.

008_ed300

A formabontó design  babaágy alapanyaga, a kortárs bútortevezés egyik kedvelt alapanyaga az akril, melynek felületére nanotechnológiával egy innovatív, titán-dioxidot tartalmazó bevonat került.  Ez a bevonat taszítja a port, gátolja a szennyeződések megtapadását, és számos módon segíti tisztántarthatóságát.  Egyrészt, a bevonatnak köszönhetően egyszerűen és könnyedén távolítható el minden szennyeződés,  másrészt fotokatalikus tulajdonságának révén, a napfény ionizáló hatására lebontja a levegő szennyeződéseit.

the-baby-bubble-bed-by-lana-agiyan-3-o

Ennek hatásásra a BUBBLE BABY BED közelében a levegőt megtisztul a kükönféle szagoktól és allergizáló szennyeződésektől.  E mellett a speciális felületkezelő anyagban található  folyékony polimer tökéletesen egységessé teszi a felületet,  kitölti karcolásokat,  így képezve egy  láthatatlan, kemény védőréteget, mely biztonsággal védi a felületet jövőbeni mechanikai károk ellen.  A bevonat  számos szigorú szabványnak megfelelő, EU minősített környezetbarát anyag, ami abszolút biztonságos a picik számára.

007_ed300

A matrac megtervezésénél – az ágyhoz hasonlóan – szintén a legkörültekintőbb és legprofibb módon igazítottak mindent a kicsik élettani igényeihez. Ennek megfelelően az ágybetét a legnagyobb kényelmet nyújtó, puha és meleg,  antibakteriális, és antiallergén hatással bíró, kasmírgyapjú bevonatot, ahhoz pedig hogy a pici  gerincének a legideálisabb tartást biztosítsa, egy réteg hajdina töltetet kapott. Ez utóbbi gészségre gyakorolt jótékony hatása rég óta ismert. A kiváló termikus tulajdonságú, hőszigetelő,  szagoknak ellenálló anyag rendkívül jó légáteresztő, antiallergén, és  gombaellenes, megakadályozza az atkák,  baktériumok növekedését, a különféle mikroorganizmusok fejlődését.

bubblebaby04