24
jan

A passzívház első téglája

A habüveg hőszigetelő rendszerek kimagasló tulajdonságai optimális védelmet biztosítanak az épületnek. A „beépített” párazáró réteggel ellátott cellaszerkezet megakadályozza a nedvesség bejutását az anyagba, és a professzionális tervezéssel és kivitelezéssel a nedvesség vagy penész okozta károk is teljesen kizárhatók.

21

n_1_27_Foamglas1

Az ingatlantulajdonosok több mint 50 éve választják építészük, mérnökük, kivitelezőjük tanácsára a FOAMGLAS® kiemelkedő tulajdonságú hőszigetelő rendszereit lakóépületek, ipari létesítmények, középületek, kereskedelmi épületek és intézmények hőszigetelésére.

foamglas - perinsul

Megoldásait nagy teljesítményre és tartósságra tervezték, állandó hőszigetelő értékének, könnyű beépíthetőségének és ultra-hosszú élettartamának köszönhetően alacsony fenntartási költségek és „bölcsőtől-sírig tartó” környezetbarát újrahasznosítás (gyártás, használat és hulladékkezelés) jellemzik.

foamglas - perinsul

A hőszigetelő elemeket a legnagyobb igénybevételnek kitett szerkezetek megfelelő hőszigetelésére fejlesztette ki. Alkalmazhatók tartófalak, falak, egyéb nagy terhelésű szerkezetek alatti hőszigetelésre.

foamglas - perinsul

Különböző anyagú épületszerkezetek csatlakozásai mentén könnyen alakulnak ki hőhidak, melyek magasabb energiafelhasználáshoz, súlyosabb esetekben szerkezeti károkhoz, vagy egészségkárosító belső klíma kialakulásához vezetnek. Az egyik legnehezebben megoldható részlet a padló és a külső fal csatlakozásánál, a lábazati zónában a falak alatti felületek hőszigetelése. Az ide kerülő hőszigetelésnek különleges elvárásoknak kell megfelelnie.

foamglas - perinsul

A FOAMGLAS® PERINSUL „hőhídgátló”, habüvegből készülő építőelem, mely rendkívüli nyomószilárdságával (1,6 N/mm2), zsugorodás- és összenyomódás-mentes, illetve víz- és párazáró, valamint tartósan jó hőszigetelő tulajdonságaival megfelel az ezeken a helyeken elvárt követelményeknek.

foamglas - perinsul

Kkeresztmetszete tartósan száraz marad, és nem igényel bonyolult kötőanyag-felhasználást vagy különleges beépítési technológiát, illetve a falat megvédi a felszívódó nedvességtől is.

foamglas - perinsul

Különleges tulajdonságainak köszönhetően, a Foamglas a legszigorúbb épületfizikai követelményeknek is megfelel. Tökéletesen zárt cellaszerkezete miatt a habüveg rendkívül szilárd, teljesen vízálló,vízzáró és párazáró. Nedvességet egyáltalán nem képes felvenni. Anyaga tűzálló, éghető anyagot nem tartalmaz (A1) és ellenálló a legtöbb szerves és szervetlen oldószerrel szemben. Életciklusa minden fázisában környezetbarát: előállítása, beépítése, használata és ártalmatlanítása során egyaránt.

foamglas - perinsul

A szervetlen, habosított üvegből készülő építőanyag nem tartalmaz olyan környezetre káros hajtóanyagot, mint például a CFC, HCFC, vagy a pentán. Nem rákkeltő, egészségre ártalmatlan, nem szennyezi a talajt és a talajvizet, és legfontosabb alkotóeleme a természetes, újrahasznosított üveg.

foamglas - perinsul

Ezen egyedülálló tulajdonságai teszik lehetővé alegkülönbözőbb körülmények közti felhasználását, azonban arra figyelni kell, hogy teherhordó szerkezetben csak statikai ellenőrző számítással igazolt esetben alkalmazható.

foamglas

További információk:  LAMBDA SYSTEME