26
aug

A művészi mozaik páratlan szépsége

.

A neves  olasz mozaik gyártó a SICIS, világhírét a kézzel vágott, művészi mozaik motívumaival alapozta meg.

sicis üvegmozaik

Egyik legizgalmasabb kollekciója a több évvel ezelőtt összesen  20 színnel induló  COLIBRI kollekció,  melynek innovatív megjelenését azonnal nagyon nagy érdeklődés övezte – és melynek szín kínálata az eltelt néhány év alatt közel tízszeresére nőtt. Ez  pontosan 192 féle színt, árnyalatot és tónust jelent, ami ma egyedülálló gazdagság az üveg- és tükörmozaikok világában.

sicis mozaikAltea

A SICIS kísérletező képessége nem ismer határokat, a COLIBRI kollekció a művészet és “szín-játék” páratlan reflexiója – a luxus, elegancia, és stílus mesterhármasa a belsőépítészet értékeire és  különlegességeire érzékeny emberek  számára. Kivételes színgazdagságára  példa, hogy alapszínei adják,  az  ORIENTALE és a legújabb,  i’PIX kollekció dekor részleteit is…

sicis üvegmozaik Orientale

sicis üvegmozaik i’PIX  

A 15 x 15 milliméteres MOZAIK szemek valójában apró színezett muránói üvegszemek, melyek hátoldalán arany, vagy ezüst fólia van, illetve  egy másik technológia révén a hátoldalt a fólia helyett arany vagy ezüst színre festik, így alakítva ki a páratlanul szép reflexiós felületet. A meleg arany hátoldal lágyabb, a hűvös ezüst, markáns megjelenést ad a mozaiknak.

sicis mozaikAugel Gold

Installálásukhoz, csak és kizárólag epoxi alapú ragasztót és fugázót szabad használni, mivel minden más alapú kemikália mattítja, opálosítja, és elveszi a gyönyörű fényét a mozaiknak.

sicis mozaikArdesia

sicis mozaikAllegra Aluminium

sicis mozaik Augel Marigold

sicis mozaikArabian Violet

sicis mozaikKalika

sicis mozaikVega

sicis mozaikMizar

sicis mozaikBluma

sicis mozaikZaira

sicis mozaikLeiani

A “klasszikus” 15 x 15 milliméteres formátum mellett létezik egy más létékű gyűjteménye is a kollekciónak:  az 5 színből álló COLIBRICK.  Itt a hangsúly nem a színekre, hanem a méretek variánsaira tevődik, hiszen ezek egészen a padlólap méretű,  300 x 300 milliméter nagyságú lapokig terjednek. Ezzel a háttérrel pedig a színek és a méretek modularitása számos izgalmas, és egyedi minta kialakításának lehetőségét rejti.

sicis mozaikColibrick

sicis mozaikColibrick

sicis mozaikColibrick

És ezzel még mindig nincs vége…  a “legújabb családtag” a NEOCOLIBRI, ami az alap kollekcióból kiválasztott 94 féle színben, de hagyományos négyzetes forma mellett,  látványos kör és ovális alakban is, – mint a NEOGLASS – valamint az  üvegmozaikok közt teljesen egyedi,  6 milliméteres vastagságban készül. Ezek a formák olyan variációkra adnak lehetőséget, amikkel ezidáig nem lehetett találkozni, mi több, az extrém vastagság 100%-os biztonsággal predesztinálja padló burkolatként való alkalmazását is.

sicis mozaikNeocolibri

sicis mozaikNeoglass

A SICIS COLIBRI sokoldalú apró lapocskái,  lenyűgöző minta világukkal, mint csillogó luxus műalkotások díszítik a falat, nem számít, hogy klasszikus, vagy kortárs design születik, az eredmény mindig lélegzetelállítóan szép, ami megmutatja a kultúrális, és történelmi örökséggel bíró olasz mozaik  pazarul modern újraértelmezést.

sicis mozaik

további info:  CARACALLA FÜRDŐSZOBA STÚDIÓ

még több fotó: ITT

érdekes lehet még:  MOZAIK PÁRBESZÉD