11
Már

Electrolux újdonság 10 év motorgaranciával

Az Inspiration termékcsalád részeként tavaly bemutatott Electrolux mosógépek és szárítógépek rövidebb mosó- és szárítóprogramokkal dolgoznak, csendesebbek, energiatakarékosabbak és az élettartamuk is hosszabb, mint elődeiké.

Hihetetlen tempóban jönnek ki az újabb és újabb fejlesztések, technológiai megoldások, azonban az új, minden tekintetben hatékony modellek lelke az inverter motor.

Hatékonyságukat és megbízhatóságukat mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az Electrolux 10 év garanciát vállal mosó- és szárítógépei inverter motorjára.

INOUT-HOME / elctrolux inspiration

Mitől ennyire megbízható az inverter motor? Az inverter motor egyik legfontosabb jellemzője, hogy nincs benne szénkefe. A hagyományos motorokban lévő szénkefe hozzáér a motor forgó tengelyéhez, s ez ahhoz hasonló hatást eredményez, mintha az autót félig behúzott kézifékkel vezetnék.

A súrlódás miatt a szénkefével működő motorok bizonyos időközönként pihennek, ez a gyakorlatban a program hosszában jelentkezik (hosszabb a mosó- és a szárítóprogram). Mivel az inverter motorban nincs szénkefe (nem melegszik fel), sokkal intenzívebben tudja mozgatni a dobot, akár az idő 95 százalékában, és csak annyi időre áll le, amíg a dob megáll, majd újra elindul.

INOUT-HOME / elctrolux inspiration

Ennek eredményeképp sikerült jelentősen, kb. 15 százalékkal csökkenteni az Electrolux modellekben a mosó- és szárítóprogramok hosszát, kiváló hatékonyságuk megőrzése mellett. A szénkefe és a mozgó alkatrészek hiánya azt is jelenti, hogy hosszabb a motor élettartama – nincs, ami elromoljon benne.

Nagy részben az inverter motornak köszönhető az energiafogyasztás jelentős csökkenése is. Néhány éve még az A energiaosztályú mosógépek voltak AZ ENERGIATAKARÉKOS modellek, a szárítógépek pedig kifejezetten energiafaló háztartási gépekként éltek a köztudatban. Ami érthető is, hiszen a legtöbb szárítógép C vagy D, jobb esetben B energiaosztályú volt.

Ma azonban az Electrolux EcoCare szárítógépek 30-40-50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint az A energiahatékonyságú szárítógépek. Az Inspiration termékcsalád inverter motoros mosógépei 40, a csúcsmodell, pedig 50 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy A energiaosztályú mosógép, s ezzel a piac legenergiatakarékosabb alternatíváit kínálják.

INOUT-HOME / elctrolux inspiration

Mivel a legtöbb háztartásban nincs külön mosókonyha, érdemes odafigyelni a készülékek zajszintjére is.

Az Inspiration mosógépcsalád csúcsmodelljének zajszintje mindössze 51dB mosásnál, s ezzel átlagosan négyszer csendesebben dolgozik, mint a piac legtöbb mosógépe (átlagosan 59dB). De 56dB zajszintjükkel az alacsonyabb felszereltségű inverter motoros készülékek is fele olyan hangosak, mint hagyományos motorral működő társaik.

Az Electrolux az inverter motort korábban a professzionális mosodai gépeiben használta, s az ott felhalmozott tudás és tapasztalat alapján építette be a háztartási gépekbe, hogy a fogyasztók is élvezhessék előnyeit. Az inverter motornak a fentieken túl még számos apró, fogyasztói szemmel talán észre sem vehető pozitív hatása van a mosó- és szárítógépek működésére. Egyet azonban biztosan mindenki észre fog venni: nem kell hozzájuk szerelőt hívni.