10
jún

Gunite medenceburkolat

Az Egyesült Államokban több évtizede alkalmazott un. lőtt-beton medenceszerkezet építési technológiához,  szervesen kapcsolódik egy különleges tulajdonságokkal bíró burkolóanyag, a GUNITE. Ez valójában egy egyszerű egy mosott kvarc alapanyag, mely korlátlan formai és stílusbeli lehetőséget nyújt, az egyedi igények és elképzelések megvalósításához.

inout-home / medence burkolat

A speciális kenhető, rugalmas burkolat, egy nemes vakolat jellegű anyag, mely kézzel, vagy géppel hordanak  fel a medence szerkezetre. Az anyag nagy szilárdságú, könnyen tisztán tartható felszínt képez, mely hosszú élettartamot és látványos, egyedi megjelenést biztosít a medencének.

inout-home / medence

További előnye, hogy rugalmassága révén követi a medence szerkezet természetes mozgását, ezért az esetleges szerkezeti hajszálrepedések nem jelennek meg a burkolaton, vagyis az nem tud olyan könnyen károsodni. Ha valamiért mégis sérülne a burkolat, az víz alatt gyorsan, egyszerűen és biztonsággal javítható. Igen kedvező tulajdonsága a talpnak kellemes, kicsit „érdes, mégis rugalmas, puha érzetű” felszíne, mely egyfajta tapadást biztosít a lábnak, ezáltal minimálisra csökkentve a csúszás- és balesetveszélyt.

inout-home / medence

Alkalmazásakor – talán éppen a medencék amorf jellege miatt – érdekes módon inkább a természetközeli színek, a homok, a sárgás, barnás  és zöldes árnyalatok  részesülnek előnyben.

inout-home / medence burkolat

inout-home / medence burkolat

A legszebbek azonban mégis azok  a hófehér medencék, melyek a korall zátonyok vakító fehérségét idézik. Ha pedig valakinek, mindez nem elég, nyugodtan  kombinálhatja is a gunite burkolatot csempével, mozaikkal, a medence bármely részén dekoráció, vagy listello formájában.

inout-home / medence burkolat

inout-home / medence burkolat

inout-home / medence burkolat