05
okt

Loft a 18.századi raktárból

Igazi kuriózum ez az Amszterdam történelmi épületében lévő 250 m2-es, elvitathatatlanul férfias loft lakás.  Tulajdonosa a hatalmas teret egybefüggőn, nyitottan tartotta meg, a funkciókat csupán drámai hatású, dohánybarna függönyözéssel különítette el.

Amsterdam-Loft

LOFT AMSTERDAM

Ez a válogatottan jó ízlésű függönyözés azonban további  pikantériával is bír – a rendkívül dúsan redőzött textília lágyan omlik a földre, amitől minden markánssága ellenére, kap egy izgalmasan lágy, jelzés értékű, “éppen hogy csak…” feminin jelleget.

Amsterdam-Loft

LOFT AMSTERDAM

Amsterdam-Loft

A több mint 200 éves raktárépület eredeti gerendái, kihagyhatatlan részletei az enteriőrnek. Egyrészt megtartották eredeti statikai szerepüket, másrészt pedig azzal hogy láttatni engedik magukat, és tartóoszlopaiként szolgálnak a függönyözésnek, alapjaiban határozzák meg az enteriőr hangulatát.

Amsterdam-Loft

A terek nem egy egységes stílus mentén, hanem az eklektika igencsak kényes, de ugyan akkor végtelen izgalmas mezsgyéjén mozognak. Ebben a lakásban mindez  hihetetlen érzékkel, és természetes könnyedséggel valósult meg,  a tárgyak úgy élnek egymás mellett, úgy erősítik és egészítik ki egymást, mintha világ életükben összetartoztak volna – holott sokszor még csak egy évszázadban sem éltek.

Amsterdam-Loft

LOFT AMSTERDAM

Amsterdam-Loft

Szerintem, jó ide hazaérkezni…

info:  UXUS DESIGN