05
máj

Kültéri fapadló

A kültéri fapadlók nagy előnye a különleges és barátságos megjelenés. Különböző fafajokban és méretekben kapható, a legelterjedtebb méretek a 21-25 mm vastagságú fajták,  melyek  90-120-145 mm szélességű, 2000-4000 mm hosszúságú szálakban léteznek.

IPE-DECK-1

MASSARANDUBA-DECK 2

A kültéren alkalmazott fafajok lehetnek trópusi és hőkezelt kontinentális fafajok egyaránt.

IPE-DECK 3

Lerakáskor, a helyi adottságokat figyelembe véve  beton alapra, vagy kavicságyra fektethetjük a deckeket. Nagyon fontos azonban, hogy a fektetésüket a megfelelő speciális kültéri fapadló csavarral végezzük, mert gyenge minőségű, pl.: réz facsavar esetén a fa eltöri azt, ami a padlólap csavarodásához, vetemedéséhez vezet.

BURMAI-TEAK-DECK4

Óriási tévhit, hogy a trópusi fafajok a klíma különbség miatt vetemednek, csavarodnak meg, ez kizárólag az előbb említett rossz csavar használata miatt fordulhat elő. Ez egyértelműen a szakszerűtlen kivitelezésre, és nem a fa hibájára, itthoni klímán történő alkalmatlanságára utal.

IPE-DECK5

CUMARU-DECK6

A kültéri fákat olajozással felület-kezeljük, de ennek csupán  esztétikai jelentősége van.

CUMARU-DECK7

A kezelt kültéri deck megőrzi meleg /fafajtától függően/ vöröses, barnás-, vagy sárgásvöröses színét, míg a kezeletlen fa idővel egy jellegzetes szürkés árnyalatot vesz fel – bár sokaknak pont ez teszik – a minősége azonban változatlan marad.

MASSARANDUBA-KÜLTÉRI-FABURKOLAT8

info:  TRIPARKETT