24
ápr

Élményépítészet

Magyarországon egyedülálló,  különleges technológiájú luxus lakóházak a névjegyei az 1995-ben alapított építészstúdió, az ART CONCEPT HOUSE, innovatív szellemiségű munkásságának.

ART CONCEPT HOUSE

ART CONCEPT HOUSE

A cég tulajdonosa Ráth Gábor építész, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után, a Fachhochschule Düsseldorf építészeti karán folytatta, ahol később munkatársaival 2003-ig családi házak tervezésével és kivitelezésével foglalkozott.

ART CONCEPT HOUSE

A természet-és környezetvédelem iránt rendkívül érzékeny szakember itt találta meg azt az energiatakarékos építési módszert, ami szerelem volt első látásra, és teljes egészében, azonnal az új irány felé fordította  építészeti látásmódját.

ART CONCEPT HOUSE

Felépítette a luxusépítészet egy új dimenzióját, mely különleges esztétikai és komfort élményt nyújtva, felelősségteljes gondolkodásra tanítva óvja a mai környezetet, a holnap érdekében.

ART CONCEPT HOUSE

A technológia lényege, a rétegragasztott, hossztoldott, káros anyagoktól mentesen kezelt elsőosztályú fa tartószerkezet kombinálása –  speciális, négyrétegű, két gázkamrás üvegfalakkal. Ez a rendszer teljes szabadságot ad a tervezői – és megrendelői – fantáziának egyaránt. A külső- és belső falak igény szerint készülhetnek akár szinte teljes egészében üvegből – ez a adja a különlegesen extrém látványt – de természetesen bármelyik szegmens, bármekkora  mennyiségben lehet zárt formátumú is. A házak energetikai szempontból a passzív házak valódi képviselői közé tartoznak, az alkalmazott épületgépészeti megoldások – a geotermikus energia hasznosítás, pellet fűtésrendszer, solártechnológia, és biológiai szennyvíz kezelésük  révén.

ART CONCEPT HOUSE

Hogy mennyire volt igaza azzal, hogy az elegáns minimalista külsőt a legújabb ökológiai technológiákkal társította, arra legjobb bizonyíték, hogy  első ilyen szellemiségben megépült háza  azonnal kivívta a szakma és az igényes építészet iránt fogékony közönség elismerését és tiszteletét. Az ART CONCEPT HOUSE házak a luxus és gazdagság intelligens megnyilvánulásai, melyekből az építész elhivatott manufaktúrája, egy szűk és igényes, környezetére felelősséggel bíró ügyfélkör számára épít maradandó értéket képviselő házakat.

Rath Gábor11 RÁTH GÁBOR